naar de brugklas

 

Introductiedagen

We beginnen het nieuwe jaar niet met gewone lessen. De eerste week heb je de introductiedagen. Samen met je klasgenoten volg je een workshop theater met spel, zang en dans. Ook is er een speurtocht door de hele school.  Zo kun je in de tweede week beginnen op een school die je van binnen en buiten kent, waar je je klasgenoten kent en waar wij jou natuurlijk ook een beetje hebben leren kennen.

Een mentor voor al je vragen

Elke klas heeft zijn eigen mentor. Een mentor is de leerkracht bij wie jij en je ouders terecht kunnen met alle vragen. Je mentor zie je tijdens gewone lessen maar ook tijdens de vormingslessen en tijdens het mentoruur.
En als het eens een keertje tegenzit, geeft je mentor je een steuntje in de rug.

Spannend

De stap van basisschool naar een school als de Jacob is leuk, maar ook spannend. Een groot gebouw, voor ieder vak een andere leraar en huiswerk. We leren je daarom je werk te plannen en hoe je je leer- en maakwerk moet aanpakken.

Pauze

Het eerste uur begint om 8.20 uur, dit is het plusuur. Om 9.00 uur start het tweede uur, een gewoon lesuur. Om half elf is de eerste kleine pauze. Om 12.15 uur is er een grote pauze. En ben je een keertje je brood vergeten of heb je lekkere trek? Onze kantine verkoopt gezonde en lekkere broodjes.

Geen gesjouw

Iedere leerling heeft een kluisje. Alles bij de hand, zonder dat je de hele dag al je boeken mee hoeft te sjouwen.