Mediatheek

De mediatheek is een studieruimte waar je je schoolwerk kunt maken, boeken kunt lenen en opdrachten op de computer kunt maken. Het is een plek om rustig te werken of om op zoek te gaan naar informatie.

 

Openingstijden mediatheek

Maandag:

8.45 – 16.00 uur

Dinsdag:

8.45 – 15.00 uur

Woensdag:

8.45 – 16.00 uur

Donderdag:

8.45 – 16.00 uur

Vrijdag:

8.45 – 15.00 uur


Schoolpas
Neem altijd je schoolpas mee. Deze heb je in beide ruimten nodig om je aanwezigheid te laten registreren, materialen te lenen en op de computers te werken. De kaart is strikt persoonlijk en mag niet worden uitgeleend. Tegen betaling van € 10,-- kun je in de mediatheek een nieuwe pas aanvragen indien nodig. Met de Aura Library-app heb je ook je schoolpas op je telefoon.

Wachtwoord en gebruikersnaam
Om op de computer in te loggen heb je je gebruikersnaam en je wachtwoord nodig. Deze gegevens krijg je als je voor het eerst bij ons op school komt en blijven je hele schoolcarrière geldig. Bewaar deze dus goed!

 

Algemene huisregels geldend voor mediatheek
1. De mediatheek is bestemd voor leerlingen die in alle rust willen werken, voor alle overige doeleinden zoals gezellig samenzijn, is de aula beschikbaar.

2. In de mediatheek mogen geen tassen en jassen mee naar binnen. Tassen moeten worden geplaatst in de rekken in de gang voor de mediatheek. Ook de ruimte voor de ingang van de mediatheek moet vrij blijven.

3. Eten, drinken en snoepen is niet toegestaan.

4. Bij wangedrag wordt de toegang tot de mediatheek ontzegd.

 

Overige mediatheekdiensten
Fotokopieën
Zwart A4 € 0.05
Zwart A3 € 0.10
Kleur A4 € 0,10
Kleur A3 € 0.20
In de mediatheek zijn snelhechters te koop voor € 0.10. Ook is het mogelijk om je werkstuk te laten inbinden, dit kost € 1.00.

 

Boeken

In de mediatheek bevindt zich ook de bibliotheek. De collectie bestaat uit verschillende media. Bij elkaar zo’n 6500 items. Behalve sommige naslagwerken worden al deze materialen uitgeleend.

 

 

Aura library catalogus

 

 

Uitleenregels boeken en andere media

• Je mag maximaal drie materialen tegelijk thuis hebben.

• De uitleentermijn voor boeken en cd-roms is drie weken.
• Dvd’s mag je één week meenemen.
• Bij te laat inleveren betaal je per boek, cd-rom of dvd € 0,10 boete per dag.
• Je mag materialen twee keer verlengen. 
• Je kunt materialen gratis reserveren. Dit kan aan de balie, via de online catalogus of de Aura library app. Je krijgt een e-mail- of pushbericht als het aangevraagde materiaal voor je klaarligt.
• Bij beschadiging of verlies van materialen wordt een bedrag in rekening gebracht voor herstel of vervanging.
• Materialen mogen niet onderling worden geruild.
• Naslagwerken, en rekenmachines moeten dezelfde dag worden geretourneerd.
• Regelmatig worden er rappelbrieven uitgedraaid voor leerlingen die te lang mediatheekmateriaal thuis hebben. Deze herinneringsbrief ontvang je via je Penta e-mailadres.
 

Aura library app

Het is mogelijk de Aura App te downloaden voor Ios of Android. Met de Aura Library app kunnen leerlingen, docenten en medewerkers onze mediatheekcatalogus Aura Online altijd en overal benaderen met hun smartphone en/of tablet (iOS of Android). Een stap-voor-stap instructie voor het downloaden van en het inloggen in Aura Library vind je op deze website.

Voor vragen kun je terecht in de mediatheek.
 

Met de app kun je:
•    zien welke boeken je hebt geleend
•    zien welke boeken te laat zijn
•    de materialen die je geleend hebt verlengen
•    zien hoeveel boete je nog moet betalen
•    zien of je gereserveerde boek al binnen is
•    zoeken in de catalogus
•    een boek reserveren
•    pushberichten ontvangen die melden dat een gereserveerd item klaar ligt  

 

Computers
De mediatheek beschikt over 64 computers.Wil je op de computers werken dan moet je je schoolpas scannen bij de balie. Je krijgt van de mediatheek medewerker te horen waar je mag zitten. Elk computereiland heeft een kleur, en elke computer een nummer. Ben je klaar, dan meld je je weer af bij de balie. Printen kan in kleur en zwart-wit. Prijs zwart-wit € 0.05, kleur € 0.10 per pagina.

Elke leerling heeft aan het begin van het schooljaar € 5,- printtegoed op zijn account staan. Is je printtegoed op, dan kun je  in de mediatheek het printtegoed opwaarderen. Het minimumbedrag waarmee je kunt opwaarderen is € 1,- en kan alleen met contant geld worden gedaan. Een eindexamenleerling ontvangt geen printtegoed aan het begin van het schooljaar. Deze leerling maakt eerst het resterende bedrag op en kan vervolgens printtegoed opwaarderen.
Wil je geluid, neem dan zelf je hoofdtelefoon mee. Voor €1.20 kun je ook een hoofdtelefoon kopen.
Het is niet toegestaan om programma’s te installeren. De computers mogen alleen gebruikt worden voor huiswerk, opdrachten en andere zaken betreffende school.
Op de computers van docenten  staat het programma Insight geïnstalleerd. Dit programma geeft ons de mogelijkheid een goede controle uit te voeren op alle computers. Via een beeldscherm op de balie in de mediatheek kunnen we alle schermen bekijken en eventueel ingrijpen als dit nodig mocht zijn. Ook is het mogelijk te communiceren met een of meer computers.

De mediatheek beschikt over de LiteRom– Uittrekselbank. Je kunt dit programma raadplegen op de computers op school en via de Aura Library-app.