Informatie groep 7 & 8

 

Jacob van Liesveldt is een scholengemeenschap voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Op onze school krijg je kansen om je talenten te ontwikkelen. Wij zijn een school waar je als leerling gezien, gehoord en gesteund wordt.

Op 1 oktober was ons eerste open huis. We hebben heel veel bezoekers mogen ontvangen! Op 10 november hebben we een grote informatieavond gehad! Maar er is nog meer....

 

Open Huis  met proeflesjes!

Woensdag 1 februari 2023 van 14.00 uur tot 17.00 uur


Kom kijken op Jacob van Liesveldt!

Op woensdag 1 februari openen we onze deuren van 14.00 uur tot 17.00 uur voor leerlingen van groep 7 & 8 en hun ouders.

Je kunt gymmen, muziek maken, proefjes doen en lekker op je gemak alle vakken bekijken; het is allemaal open voor jou! Ons gebouw is groot en gezellig en om alles te kunnen zien hebben we voor iedere leerling die op bezoek komt een route. Als je deze route volgt, kom je overal. In de aula hebben we een gezellig marktplein met koffie, thee, limonade, stroopwafels en popcorn. Hier kun je even lekker bijkomen van je schooldag.

Maar dat is nog niet alles! We hebben dit jaar voor het eerst ook proeflesjes op ons Open Huis. Bij de ingang krijg je het programma. Bij veel vakken kun je een proeflesje volgen. Heb je zin in Frans? Dat kan! Liever een lesje wiskunde? Je bent van harte welkom. Ook zijn er die middag tweetalige proeflesjes te volgen. De vakken Engels en geschiedenis worden gegeven in het Engels. Voor leerlingen met interesse voor het gymnasium zijn er lesjes Latijn.

Naast deze routes en de proeflesjes zijn er voor ouders diverse informatiepunten. Hebben je ouders vragen over onze opleidingen? Dan kunnen ze terecht bij de grote informatiekraam in de aula. Er staat ook een kraam voor tweetalig onderwijs. Op het leerlingenplein kunnen ze informatie inwinnen over extra zorg.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag komen? We zien je heel graag op woensdagmiddag 1 februari. Op onze website vind je het laatste nieuws over onze school: jl.penta.nl. Inschrijven is niet nodig.
Proeflesjes op het Open Huis

Heeft u vragen over de brugklas? Wij helpen graag! Neem gerust contact op voor meer informatie met Miranda van Zelst, medewerker pr & voorlichting: m.vanzelst@penta.nl

Aanmelding
De aanmelding van een leerling verloopt via de basisschool. Klik op de knop aanmelding onderaan deze pagina voor meer informatie. 


Mavo
Op de mavo-afdeling werken wij met ‘Blended Learning’. Dit betekent dat naast de boeken waaruit wordt geleerd, veel met digitale middelen wordt gewerkt die op de laptop beschikbaar zijn. Om goed voorbereid te zijn op het mbo of om na de mavo te starten in havo-4, doen alle mavoleerlingen examen in een extra vak.

Havo en vwo
Op havo en vwo is er onder andere de mogelijkheid om examen te doen in het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Dit vak biedt een afwisselend en uitdagend programma voor sportieve leerlingen. Ben je liever creatief bezig dan kan er gekozen worden voor kunst. Je kunt dan kiezen om je extra te verdiepen in muziek of beeldende vorming. Voor leerlingen die graag met computers werken is het vak Informatica een echte aanrader. Ook voor de bètavakken biedt de school aantrekkelijke programma’s. Naast een atheneum kent de vwo-afdeling ook een gymnasium, met de mogelijkheid tot het volgen van een plusprogramma met daarin aandacht voor bijvoorbeeld de vakken wetenschap en psychologie.

Tweetalig onderwijs
Jacob van Liesveldt biedt tweetalig onderwijs aan bij havo en vwo. Meer dan de helft van de lessen is Engelstalig. Na de onderbouw kun je als leerling verder als ‘senior student’. Je behaalt dan een diploma waarvan het niveau overeenkomt met leerlingen van internationale scholen over de hele wereld. 

Masterclass
Je kunt ook onderwijs volgen in de Masterclass. Deze klas is bedoeld voor meer- en hoogbegaafde kinderen. De leerlingen volgen het tto-programma, gecombineerd vanaf klas 2 met het gymnasium. Daarnaast krijgen zij vanaf de eerste klas nieuwe vakken: wetenschap en psychologie.

Extra aandacht voor talen
Het is mogelijk om bij mavo, havo en vwo internationaal erkende diploma’s te behalen voor Frans, Duits of Engels.

Plusuren
Iedere dag is er de mogelijkheid om extra hulp of extra uitdaging te krijgen tijdens ons Plusuur. De uitdagende Plusuren variëren. Je kunt bijvoorbeeld Russisch of Japans leren, maar ook kun je aan de slag met gamedesign, wereldmuziek, big history, een masterclass weerballonnen, fotografie of meedoen met de first lego league.

Cultuurprofielschool
Jacob van Liesveldt is de enige cultuurprofielschool in de regio. Dit wil zeggen dat we in alle leerjaren extra veel aandacht besteden aan kunst en cultuur. Ook kun je meedoen aan de musicalgroep als musicalster of decorontwerper of als zanger(es) of muzikant.

Masterclass po
Voor leerlingen in groep 8 die gedurende de basisschoolperiode al extra werk kregen, omdat de basisstof voor hen niet voldoende uitdagingen opleverde, is er onze Masterclas primair onderwijs. Op twaalf woensdagochtenden krijgen de leerlingen les op onze school, terwijl zijn nog in groep 8 zitten. Meer informatie hierover staat in deze  brochure Masterclass PO. 
 

Brochure groep 8 

Schoolgids

Aanmelding

​Naar de brugklas