Project day for Change tto-3

Op woensdag 23 februari werden onze derdeklassers tweetalig onderwijs jonge ondernemers en startten zij met een groepje een heus bedrijfje.

 Zij hadden al gastlessen gehad over duurzaam ondernemen en wereldburgerschap. Vooraf moesten ze bovendien een bedrijfsplan opstellen en een zogenaamde elevator pitch houden voor een jury van o.a. de Stichting Day for Change. Zenuwen alom natuurlijk! Als alles in orde was, kregen zij van de Rabobank een microkrediet om hun onderneming mee te starten.

Drie dagen lang werd er hard gewerkt aan allerhande producten: plantenhangers van gerecycled textiel, armbandjes, tasjes en knuffels van oude kleding, diverse soorten kaarsen van oud kaarsvet in versierde potjes en flessen, bedrukte T-shirts, zelfgemaakte theezakjes, plantenstekjes, halskettingen met steentjes en glas enzovoort. Bovendien waren er verschillende verse etenswaren: wafels met saus of aardbeien, versgeperst appelsap, appelmoes en appelkoek, sandwiches, tosti’s, koekjes, cake en zelfs verse patat. Op vrijdag was er een grote markt in de aula waarop vele leerlingen, docenten en ouders afkwamen en op de eerste dag van de voorjaarsvakantie(!) stond een aantal die-hards zelfs op de Hellevoetse weekmarkt waar zij hun producten fanatiek aan de man probeerden te brengen. 

De uiteindelijke opbrengst van het project is nog niet bekend. Het microkrediet moet uiteraard worden terugbetaald maar alle winst gaat via de Stichting Day for Change naar Hope for relief in Malawi en het High Flyers Project in Oeganda. Het bedrijf JU!CE van Margot, Rosalie, Yara en Ties zal worden voorgedragen voor de verkiezing van ‘Day for Changemaker van het jaar’. Het waren inspannende, drukke maar ook oergezellige dagen. Een geweldig, nieuw project voor tto-3, dat zeker herhaald gaat worden!

Project day for Change tto-3

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht