Feestweek op de Jacob

Een energieke start!

Ondanks de hitte vorige week zijn de leerlingen en personeelsleden van Penta Jacob van Liesveldt energiek begonnen aan het nieuwe schooljaar. In een week, die bol stond van activiteiten werd ook de andere betekenis van het woord ‘warm’ eer aangedaan. Leerlingen en personeelsleden hebben samen gezorgd voor een week, waarin veel gekletst, gedaan en vooral gelachen werd. Een vrolijk en actieve start van een nieuw schooljaar met allerlei mooie momenten en belevenissen in het verschiet.

Op maandag startte de week voor vwo-6 in Bergschenhoek, waar zij Outdoor Valley bezochten, een avonturenpark in de prachtige natuur van het recreatiegebied de Rottemeren. Boogschieten, kanoën, klimmen, mountainbiken, vlotbouwen: het kon daar allemaal en tijdens de activiteiten was er natuurlijk ruimschoots gelegenheid met elkaar bij te praten over de vakantie. Zij beten hiermee de spits af voor een week waar ook de andere leerjaren zeer actief bezig zijn geweest.

 

Wat te denken van leerjaar 1, die niet alleen een moment met de nieuwe mentor hadden en de mediatheek beter leerde kennen, maar die ook meededen aan circusworkshops, om als een echte circusartiest o.a. te leren jongleren. Ondertussen leerde leerjaar 2 de vesting van Hellevoetsluis beter kennen middels een speurtocht en speelden de leerlingen het spel ‘Grazy 88’. Gewapend met een boekje, waarin 88 knotsgekke opdrachten omschreven stonden, moesten deze leerlingen zoveel mogelijk van deze opdrachten zien uit te voeren. Bomen knuffelen, met je groepje ondersteboven hangen, bijzondere foto’s maken, het tellen van traptreden: het werd allemaal gedaan om de felbegeerde punten te verdienen.

 

Leerjaar 3 ontdekte die dag Capoeira, een soort bewegingskunst, waarbij op muziek gewerkt wordt aan vechttechniek. Capoeira is oorspronkelijk uit noodzaak geboren onder de Zuid-Afrikanen, die door de Portugezen als slaaf werden ingezet op de plantages in Brazilië. Niet alleen leerden de leerlingen verschillende technieken, ze leerden ook de muziekinstrumenten en muziek kennen. Een geweldige ervaring, waaraan zelfs de meest voorzichtige leerlingen uiteindelijk deelnamen en ook de docenten moesten meedoen. Naast deze activiteiten bezochten leerjaar 2 en 5 op dinsdag en woensdag de Brunotti Beachclub.

 

Leerjaar 4 bezocht het Tivoli Theater, waar zij de film ‘Where the Crawdads sing’ keken, en de sportvelden, waar de sectie LO voor de nodige beweging zorgde in de vorm van een trefbaltoernooi. Ook waren ze met leerjaar 3 te vinden op het spannende terrein van Outdoor Brielle in Zwartewaal. Windsurfen, suppen, strandspelen, maar ook Highland games, boogschieten, archery tag en een kanorace ontbraken niet. Vooral bij het onderdeel ‘paalhangen’ werd hard gestreden om de titel, waarbij vierdejaars Dani met een record van 3.20 minuten volgens de docenten de volgende dag waarschijnlijk moeite zou hebben met het bewegen van de armen. Niets bleek minder waar, want op donderdag stond hij alweer vrolijk te springen op de ‘Sweeper’, die tijdens het eindfeest zorgde voor hilarische momenten. Op dit grote, ronde opblaaskussen staan een soort wiebelende pilaartjes waar je op moet proberen te blijven staan, terwijl er een lage en hoge balk ronddraaien om jou voortdurend de keuze tussen ‘springen’ of ‘bukken’ te laten maken. De watersporters konden hun hart ophalen bij de surfsimulator, waarbij je op een surfboard je balans moet zien te houden. Toch meer een voetballer? Ook daar was aan gedacht en wel door Stichting Push, die met een opblaasbaar dartvoetbalbord aanwezig was, aangevuld met twee hele enthousiaste begeleiders, die de leerlingen wisten uit te dagen om de hoogste score te behalen.

 

Pizza Fresca, Freddy de ijscoman en de docenten slaagden erin alle lekkere trek van de leerlingen te stillen. Onder het genot van drinken en wat lekkers waren er eigenlijk alleen maar vrolijke en enthousiaste verhalen te horen over een geslaagde feestweek. Dat zal na het weekend even wennen worden, want dan is het toch echt tijd om weer gewoon naar school te gaan!

Feestweek op de Jacob

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht