Tto                                       

 

Engelstalige lessen

Havo- en vwo-leerlingen met talent voor talen kunnen kiezen voor tweetalig onderwijs (tto).  Dit is een bijzonder effectieve manier om de Engelse taal te leren, want je krijgt extra lesuren Engels en je volgt bovendien  meer dan de helft van je vakken in het Engels!  Je leraren spreken Engels, je gebruikt Engelse boeken en je maakt je toetsen in het Engels.  Je  communiceert eigenlijk voortdurend in het Engels en tegelijkertijd leer je natuurlijk het schoolvak. Door tto wordt je taalgevoel enorm versterkt en vergroot je je algemene taalvaardigheid. Dat merk je ook bij de andere talen.

Internationalisering

Naast de taal zijn internationaliseringsactiviteiten belangrijk: Europa is een gemeenschap en dus is het belangrijk die gemeenschap te leren kennen. Tto-leerlingen verbreden hun kijk op Europa en op de wereld en worden zich bewust van interculturele verschillen en overeenkomsten, o.a. door excursies en projecten. Bovendien kun je in de bovenbouw deelnemen aan Model United Nations of een internationale stage lopen. Tto'ers worden ware wereldburgers!

Intensief programma

Tweetalig onderwijs biedt vele extra´s:  reizen, lessen van native speakers, projecten, extra Engels, dramaworkshops enzovoort.  Het  is een intensief programma, waarin je veel leert maar waarvoor ook hard gewerkt moet worden. Ben je een gemotiveerde, leergierige doorzetter met een taaltalent, dan is tto misschien iets voor jou. Je kunt er meer over lezen in de speciale tto-brochure.

Certificaten

Na de derde klas tto doe je examen voor een Cambridge Certificate Engels en na vijf of zes jaar sluit je je middelbare schoolperiode af met niet alleen een ´gewoon´ havo- of vwo- diploma maar ook met een certificaat Engels van het International Baccalaureate (IB).  Juist dat diploma geeft aan dat je het Engels kunt gebruiken als was het je moedertaal en dat je je probleemloos kunt redden in een Engelstalige omgeving en op buitenlandse universiteiten en hogescholen. Alleen internationale scholen en erkende tto-scholen mogen het IB-programma aanbieden.