Mavo

Als je van de Jacob afkomt met een mavo-diploma ben je uitstekend voorbereid op een vervolgstudie. Door het kiezen van een extra vak voldoe je aan de eisen van de hoogste leerwegen in het vmbo, de gemengde of de theoretische leerweg. Je hebt goede slagingskansen bij het examen en je bent goed voorbereid op het vervolgonderwijs. Zowel voor MBO als voor de havo.

In de eerste en vooral in de tweede klas proberen we duidelijk te krijgen waar je talenten liggen. Schuilt er een technicus in je of voel je je misschien meer thuis op een kantoor? Ben je geknipt voor een baan in de recreatie of komen je talenten beter tot hun recht in een verzorgingshuis of ziekenhuis? Dat is belangrijk om te weten als je aan het eind van de tweede klas een richting, een ‘sector’ moet kiezen. Je kunt kiezen voor de sectoren techniek, economie en zorg & welzijn. Ook kies je jouw extra vak. Je kan kiezen tussen Informatietechnologie of Beeldend & Tekenen.

Na de mavo op Jacob van Liesveldt kun je naar de hoogste niveaus in het mbo (middelbaar beroeps onderwijs) of naar de havo.

Vanaf augustus 2019 start Jacob van Liesveldt op de mavo met Blended Learning. Hiervoor maken we gebruik van laptops in de klas. Toch zullen er ook boeken worden gebruikt. Blended Learning houdt namelijk in dat traditionele lesmaterialen worden gebruikt in combinatie met digitale middelen. Ieder vak maakt daarin zijn eigen “blend”. Tevens zullen we inzetten op het aanleren van 21e eeuwse vaardigheden. Op deze manier willen we leerlingen beter voorbereiden op hun vervolgstudie en de toekomst.

We hebben hierbij gekozen voor het gebruik van laptops omdat deze de beste mogelijkheden bieden voor gebruik in de les en thuis. Om goede laptops, met uitstekende voorwaarden op gebied van garantie en service aan te bieden, zijn we de samenwerking aangegaan met The Rent Company. Het is mogelijk een laptop te huren maar u kunt, volgens dezelfde garantie en service, ook besluiten een laptop te kopen. Het betreft hier educatie laptops met touchscreen. Kosten ca. €15,00 per maand en een éénmalig borg van €60,00. Er hoeft geen rente te worden betaald en er is geen BKR-registratie.

Een eigen laptop meebrengen kan ook. Of indien gewenst, een laptop lenen van school. Deze mag echter niet mee naar huis. Dit zijn geen laptops met touchscreen.

De laptops zullen volledig geïnstalleerd worden afgeleverd met de benodigde programma’s. Als school doen wij daarin een bijdrage door alle leerlingen een gratis Office 365 account en andere benodigde software te bieden.

Als ouder heeft u geen omkijken naar de laptop. Kleine problemen kunnen op school opgelost worden en voor grotere reparaties zal de laptop opgestuurd worden naar The Rent Company. Er wordt dan een vervangende laptop aangeboden. Het enige wat wij van u en uw zoon of dochter vragen is dat de laptop iedere dag opgeladen mee naar school wordt gebracht.

In de eerste weken en tijdens de lessen ITTL wordt uw zoon of dochter wegwijs gemaakt in het gebruik van de laptop. Daarbij komt het gebruik van Office 365 maar ook zaken zoals mediawijsheid aan bod.

Voor verdere vragen omtrent de mavo en Blended Learning kunt u contact opnemen met mevr. M. Visbeen, afdelingsleider mavo via m.visbeen@penta.nl of 0181-316866