Innovationchallenge 2022 TU Eindhoven

Vijf leerlingen uit klas 5V van Penta Jacob van Liesveldt hebben op 11 maart deelgenomen aan het onderzoeksprogramma Innovationchallenge.

Vijf leerlingen uit klas 5V van Penta Jacob van Liesveldt hebben op 11 maart deelgenomen aan het onderzoeksprogramma Innovationchallenge. Dit is een onderzoeksprogramma met landelijke inbreng,  waar de Jacob regelmatig aan deelneemt. Dit jaar waren het Lana, Benthe, Merlijn, Nelleke en Tessa die hebben deelgenomen aan de I-day van de Innovation Challenge aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Ze werden ingedeeld in de ‘sustainability’ track, ze moesten zich bezig houden met een duurzame techniek. Het doel van het project was om de toekomst van biobrandstof uit algen te voorspellen in 2040. Hiervoor schreven ze een verslag met onder andere de geschiedenis, de techniek, een stakeholder analyse en een levenscyclus analyse. De I-day begon met een posterpresentatie gejureerd door drie professoren van de universiteit. Hierna kwamen de vijf leerlingen in de top drie terecht en mochten ze het onderzoek uitgebreid presenteren. Het was een groot succes! Van het groot aantal groepen dat deelnam zijn ze tweede geworden en ze wonnen de publieksprijs. Een hele mooie prestatie.

Innovationchallenge 2022 TU Eindhoven

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht