Bezoek Chinouk Thijsen

Schrijfster boek 'Gegijzeld'

Schoolbezoek Chinouk Thijssen
 

Op woensdag 12 oktober heeft schrijfster Chinouk Thijssen onze school bezocht. Dit in het kader van het vak Nederlands waar alle brugklasleerlingen het boek Gegijzeld van haar hebben gelezen. Na het lezen hebben we een verwerkingsopdracht gemaakt. Leerlingen hebben een mindmap van het verhaal gemaakt of een krantenartikel geschreven over het verhaal. Het was natuurlijk harstikke leuk om Chinouk daarna in het echt te ontmoeten en haar vragen te stellen over het boek Gegijzeld!

Tijdens haar bezoek heeft zij verteld waar zij als schrijfster haar inspiratie vandaan haalt (het afluisteren van gesprekken!), hebben de leerlingen personages bedacht en heeft Chinouk verklapt welke trucjes je als schrijfster kunt gebruiken om een spannend verhaal te schrijven.

Na haar verhaal was er de gelegenheid om vragen te stellen. Er was ook een winactie: de leerling met de leukste vraag voor Chinouk kreeg een gesigneerd boek cadeau! De leukste vraag volgens Chinouk luidde: ‘Wat zou je gedaan hebben als het vak schrijven niet bestond?’ Eva, Julia en Chantal uit klas 1d hebben deze vraag bedacht. Gefeliciteerd meiden!

Aan het einde van het bezoek was er tijd voor een handtekening, een selfie of een dansje voor TikTok. Al met al was het een inspirerend en gezellig bezoek!

Bezoek Chinouk Thijsen

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht