Peter Pan 2020

De afgelopen maanden hebben ruim 60 leerlingen uit klas 1 t/m 6 van onze school hard gewerkt aan de theatervoorstelling Peter Pan 2020. Leerlingen konden kiezen voor een team waar hun talent het beste tot hun recht kwam: het spelteam, het ontwerpteam, het dansteam, het productieteam, het techniekteam of het zangteam.

Het verhaal van Peter Pan 2020 gaat over vijf leerlingen van onze school die door Peter Pan worden uitgenodigd om mee te gaan naar Neverland. De problemen die wij kennen uit onze wereld, zijn door een verstoring in de magische balans van het eiland ook daar te merken. Zo gebruiken de zeemeerminnen het aangespoelde plastic om benen te maken, zijn de bijen juist enorm gegroeid en de indianen schreeuwen en beledigen vanachter hun masker de rest van de eilandbewoners. Tot overmaat van ramp komen ook de kinderen van kapitein Haak naar het eiland…

Na een dag opbouwen en een dag repeteren begonnen op woensdag 12 februari de voorstellingen. Eerst kwamen er 150 leerlingen van verschillende basisscholen uit de buurt op bezoek. Op donderdag en vrijdag hebben alle leerlingen in klas 1 en 2 de voorstelling gezien. Bij het vak CKV-junior zal hier nog over nagepraat worden. Op vrijdag 14 februari was de laatste voorstelling, en deze keer zaten er 160 familieleden en vrienden in de zaal. Zelfs leerlingen die vorige theaterproducties mee hebben gedaan, kwamen nu weer terug naar het Jacob om de productie van dit jaar te zien.

Ik ben zo verschrikkelijk trots op alle leerlingen die mee hebben gedaan! De reacties uit het publiek waren fantastisch! Leerlingen komen nu al naar ons toe om te vragen of ze volgend jaar ook mee kunnen doen.

De foto's en de film staan op het leerlingportaal.

Meneer De Boer

 

 

 

Ga terug