Franse sfeer op de Jacob

Franse chansons in de aula, de geur van verse croissants en heerlijk stokbrood: donderdag 24 januari begon op Franse wijze voor de mavoleerlingen van klas 1en de mavoleerlingen met Frans in het vakkenpakket.

De Dag van de Franse taal is een feestelijk evenement voor de hele school, dat o.a. als doel heeft de keuze voor het Frans als examenvak te bevorderen. Wilma Snelders was op Jacob van Liesveldt voor het vierde  jaar de drijvende kracht achter de organisatie: ‘Veel leerlingen kennen Frankrijk als vakantieland, maar ook veel leerlingen niet. Met deze dag halen we een klein stukje Frankrijk naar binnen, zodat de taal en de cultuur meer tot de verbeelding gaan spreken.’

Een Montmartreplein in de aula was weer het centrum van dit evenement. Schilderende leerlingen op een gezellig Frans terras en voor wie durft: plaatsnemen op de kruk bij een karikaturist. In de kantine werden croissantjes en Franse stokbroodjes Brie verkocht en die   vlogen over de toonbank. De pantomimespelers wezen op het nieuws van de dag en de levende standbeelden, vertolkt door twee derdeklassers, waren iets levendiger dan andere levende standbeelden. Dit trok natuurlijk de aandacht, de leerlingen stroomden toe in de pauzes.

Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van het Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

 

Ga terug