Stijldanslessen

De jarenlange stijldanstraditie van het Jacob van Liesveldt is deze december in een nieuw jasje gestoken. Dit jaar heeft Lara Hammink, samen met haar zusje Niki, een twintigtal leerlingen in vier lessen de beginpassen van de quickstep, cha cha cha en de samba aangeleerd.

"Toen ik hoorde dat de normale stijldanslessen niet door konden gaan, vond ik dit heel erg jammer, " vertelt Lara. "Ik heb daarom gevraagd wat de school ervan zou vinden als ik de lessen met Niki mocht geven. De school vond dit een geweldig idee en ze hebben mij geholpen met organiseren."

"Ik dans al bijna zeven jaar en ik heb vorig jaar op het Jacob ook danslessen gevolgd. Het idee was oorspronkelijk om een paar dansen aan te leren voor het kerstgala van school, maar als de anderen het leuk vinden, kunnen we misschien een choreografie verzinnen die we in februari op het open podium kunnen opvoeren voor publiek."

"Ik weet niet of ik later echt iets wil doen in de danswereld. Voorlopig ben ik hard aan het werken voor school en naast het dansen doe ik ook nog mee met een toneelstuk. Ik wilde vroeger altijd graag arts worden, maar ik twijfel nu heel erg. Voor het dansen maakt dat niet zoveel uit, dat zal altijd wel een grote hobby blijven! En misschien mag ik nog wel vaker danslessen geven!"

De leerlingen zijn in ieder geval enthousiast. "Ik zit al een paar jaar bij Lara in de klas en ik wist wel dat ze danste, maar ik vind het echt heel leuk dat ze ons nu lesgeeft, " zegt Sam. Zowel Sam als zijn vriendin Lotte hadden nog geen danservaring.  Lotte, lachend: "Maar ik vind het leuker dan ik had gedacht, en hij staat bijna niet meer op mijn tenen!"

Ga terug