Spannend theater

Op donderdag 7 december was er op Jacob van Liesveldt weer een cultureel tto-hoogtepunt te beleven. Net als elk jaar kwam Marc Norris’ Shakespeare in Performance Project naar de school en verzorgde daar hun bekende theaterworkshops voor de klassen 4 en 5 van het tweetalig havo.

De liefde en romantiek uit Romeo and Juliet van vorig jaar werden ingeruild voor de moord en doodslag van Macbeth, oftewel The Scottish Play. Na een potje gekkebekkentrekken als warming-up werd in sneltreinvaart en op uiterst komische wijze de hele verhaallijn helder gemaakt en daarna gingen de leerlingen aan de slag. Onder de enthousiaste en inspirerende leiding van Marc en Jenny kwamen de drie heksen, Macbeth en zijn Lady, Duncan, Banquo,  Macduff en alle andere rollen tot leven.
De leerlingen waren als altijd enthousiast over de workshop en hadden een bijzonder leuke en leerzame dag. Hoe luguber het stuk ook is, het is altijd mooi om te zien hoe met heel simpele middelen toch een mooie voorstelling neergezet kan worden. De foto’s staan binnenkort in het fotoalbum.

Ga terug