Paarse vrijdag

Vrijdag a.s. draag ik paars. Niet voor mezelf. Ik ben volwassen, ik kan wel voor mezelf opkomen. Als je niet met mij om wil gaan om van wie ik hou is dat jouw probleem en niet de mijne.

Vrijdag draag ik paars voor de jongere generatie. Voor de jongere die worstelt met zijn/haar gevoelens. Voor de jongere die zich soms buitengesloten voelt. Voor de jongere die anderen “homo” hoort roepen in de gang omdat het maar een geintje is en toch moet kunnen. Voor de jongere die thuis te horen krijgt dat hij/zij normaal moet doen, een schande  voor de familie is en niet meer welkom is. Voor de jongere die nergens een gelijke of een voorbeeld vindt. Voor de jongere die zich ’s avonds in slaap huilt. Voor de jongere die zijn/haar gevoelens overschreeuwt. Voor de jongere die te horen krijgt dat 2 vrouwen die elkaar zoenen nog wel leuk zijn maar “gatver, 2 mannen, dat is toch gewoon goor”. Voor de jongere die te horen krijgt dat het toch gewoon zonde is dat hij homo is, of dat zij lesbisch is, want daar zijn ze toch te knap voor. Voor de jongere die het leven niet meer ziet zitten.

Maar ook voor die jongere die wel durft, kan en wil laten zien wie hij of zij is. En al die jongeren die vrijdag gewoon paars aantrekken om te laten zien dat zij wel solidair zijn, dat zij wel open staan voor anderen en voor 1 dag het leven van anderen iets beter willen maken.

Aan jullie als volwassenen wil ik vragen om mee te doen. Haal iets paars uit de kast, het maakt niet uit wat. Laat aan al die jongeren die met zichzelf worstelen zien dat we achter ze staan.

Mevrouw Visbeen

Ga terug