Nieuwe rector Jacob van Liesveldt

Per 1 januari is Wim van den Eshof rector van het PENTA college CSG Jacob van Liesveldt, Bahurim en Godfried Richter. De laaste twee vestigingen hebben eigen directieleden en hij zal dan ook in de praktijk voornamelijk op Jacob van Liesveldt aanwezig zijn. Hier stelt hij zich aan u voor.

                                                                                                                                        
Beste leerlingen en ouders,

Allereerst wens ik u een gezond, inspirerend en leerzaam 2018. Voor de kerstvakantie hebben we, vanwege zijn pensioen, afscheid genomen van onze rector Gert-Jan Alberts. Met trots mag ik mezelf voorstellen als zijn opvolger. Per 1 januari ben ik rector van het PENTA college CSG Jacob van
Liesveldt, Bahûrim en Godfried Richter. Omdat de laatste twee vestigingen eigen directieleden hebben, zal ik in de praktijk voornamelijk op Jacob van Liesveldt aanwezig zijn.
Ik ben geboren in 1961 in Zeist en als peuter ben ik met mijn ouders verhuisd naar Rozenburg, waar ik pas vijf jaar geleden weer vertrokken ben om in Den Haag te gaan wonen. Mijn vrouw en ik hebben samen vier kinderen en één kleindochter. Daar hebben we onze handen aan vol, maar als het lukt gaan we daarnaast twee keer per week hardlopen in de duinen van Wassenaar. Veel minder dan we zouden willen, zijn we te vinden in musea, het theater of bij muziekvoorstellingen.
Al sinds 1982, direct na het afronden van de pedagogische academie, ben ik werkzaam in het onderwijs. Dat heb ik gedaan in Scheveningen en Den Haag als docent in het praktijkonderwijs en later binnen het PENTA college op de Oude Maas en aan Scala Rietvelden als docent
Nederlands en als teamleider. In die periode behaalde ik ook mijn master Onderwijskunde aan de Open Universiteit. Sinds 2012 vervul ik bij Jacob van Liesveldt verschillende directietaken, vooral op het gebied van financiën, huisvesting en personeelszaken.

Ik ben bijzonder trots om nu rector te mogen zijn van de prachtige school die Jacob van Liesveldt is.
We zijn een open, vrijzinnige school waar iedereen welkom is en wordt uitgedaagd zich te ontwikkelen en zijn talenten maximaal te ontplooien. Ons gemotiveerde team staat iedere schooldag klaar om het beste uit ieder kind te halen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met dit team van docenten en ondersteuners ‘onze’ kinderen te begeleiden in deze belangrijke periode in hun leven en hen voor te bereiden op een universitaire opleiding of beroepsopleiding en hun plaats in de maatschappij.

Mijn deur staat open om persoonlijk nader kennis te maken.

Wim van den Eshof

Ga terug