Gymnasiumontbijt

Amo, amas, amat, amamus, amatis, amant. Normaal gesproken zijn dat de ingrediënten van een les Latijn op Jacob van Liesveldt. Maar op vrijdag 15 december werd er het eerste uur vrolijk in broodjes gebakken ei gehapt,

een croissantje verorberd en was er vooral veel gezelligheid tijdens het traditionele gymnasiumontbijt, georganiseerd door de 31 leerlingen van gymnasium-6. Alle gymnasiasten waren uitgenodigd bij deze gezellige bijeenkomst in de vroege ochtend, zodat in totaal 175 leerlingen de gezellig aangeklede aula bevolkten, in passende kerstkledij.

Na de gesproken woorden  van de hoofdorganisatoren Foske Vieveen en Jonathan van Loo  was het ontbijt geopend en mochten alle  gymnasiasten hun bordje vullen. Met een achtergrondmuziekje, een diavoorstelling van oude gymnasiumreizen naar Griekenland en Rome en een hoop gezelligheid was het een zeer geslaagd samenzijn.

De docente klassieke talen, mevrouw Heikoop, stond in haar afsluiting stil bij de woorden van de filosoof Rousseau, die ooit vriendelijkheid als hoogste wijsheid kenschetste.

Daarom is het zo verheugend dat de Voedselbank Hellevoetsluis bedacht werd met de inzameling van Jacob van Liesveldt, als teken van omzien naar elkaar. Daarbij geholpen door de sponsors CCA Yachtcleaners B.V. te Bruinisse, Hoek Naval Engineering te Bruinisse en Aurore coaching, consultatie en mediation in Oosterland.

Bovendien kreeg Elianne de Busschiere, leerlinge in gymnasium-6, een cheque aangeboden, als aanzet voor haar reis naar Afrika, waar zij vrijwilligerswerk zal gaan doen.

Kerst op Jacob van Liesveldt: omzien naar elkaar, met vriendelijk als hoogste wijsheid.

Binnenkort staan alle foto's in het fotoalbum.

 

 

Ga terug