Introductieweek

Wat spannend is dat toch! Na zes weken vakantie weer beginnen en dan ook nog op een nieuwe school, een groot gebouw waar je soms een tijdje moet zoeken naar je klasgenoten of het goede lokaal.

Op de eerste dag viel dat gelukkig allemaal wel mee. Na de ontvangst in de aula gingen de klassen met hun eigen mentor mee. Daar startte de kennismakingsles onder begeleiding van de mentor en de juniormentoren.

In teams hebben de leerlingen zich beziggehouden met verschillende activiteiten. Van een knowledge quiz tot een teambuilding sessie, alles werd in het Engels gedaan - en dat was in het begin nog best even wennen! Gelukkig werden ze constant begeleid door bovenbouwleerlingen die alleen Engels spraken.

En dan de toneelstukken! Ontzettend spannend natuurlijk. Maar ze hadden een enthouiast publiek, want op donderdagmiddag kwamen de ouders naar school om zelfgemaakte toneelstukken van de leerlingen (helemaal in het Engels!) te bekijken, en er werd afgesloten met een high tea.

Vrijdagavond gingen de voetjes van de vloer! Tijdens de brugklasdisco kon er lekker worden gedanst. Ook werd er genoten van de ‘friet van Piet.’ Moe maar voldaan gingen de brugklassers  om half tien naar huis, lekker slapen. En ze kunnen het nu nog niet geloven, maar er is ons verteld dat de ervaren tto-ers soms zelfs dromen in het Engels!

 

Ga terug