Jonathan ontvangt lintje

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nissewaard zijn 8 januari voor de tiende maal de Jeugd- en Jongerenlintjes uitgereikt. Jongeren komen normaal gesproken niet in aanmerking voor een lintje. Daarom wil de gemeente op een andere manier haar waardering laten blijken voor kinderen en jongeren die zich inzetten voor medemens en maatschappij. Dit jaar zijn er zeven lintjes toebedeeld, waarvan vier Jeugdlintjes en drie Jongerenlintjes.

Een van de drie jongerenlintjes werd uitgereikt aan Jonathan van Loo, leerling uit vwo-6.

Jonathan voorgedragen door Scouting Ruwaard van Puttengroep. Jonathan is oudste Explorer bij dit jeugdonderdeel. Samen met andere Explorers organiseert hij programma's en hij helpt mee met Koningsdag en de politietriatlon. Explorer zijn (15-18 jaar) duurt drie jaar. In zijn tweede jaar is Jonathan, naast dat hij Explorer is, begonnen als hulpleiding bij de Bevers (5-7 jaar) Voor de Bevers organiseert hij ook programma's. De kinderen op scouting zijn gek op hem. En met zijn enthousiasme en karakter is hij een waardevolle aanwinst voor het leidingteam. De wijze waarop hij invulling geeft aan alles is een wijze waar veel mensen iets van kunnen leren!

Oordeel jury: Eindelijk een winnaar die niet uit Spijkenisse komt: Heenvliet. Ook deze jongen is een enthousiast vrijwilliger waar er meer van nodig zijn.

Bron: artikel Groot Nissewaard. Het hele artikel vind je hier.

 

Ga terug